LöydäTöitä.fi

Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää löytääksesi töitä.

Miten kirjoittaa työhakemus‎

Aivan kuten CV, hyvä työhakemus on välttämätön, kun olet etsimässä työtä, etenkin kun useimmat työnantajat käyttävät noin puoli minuuttia silmäillen jokaista hakemusta. Pitäen tämän mielessä, pitää sinun varmistua, että työhakemuksesi antaa riittävän vaikutuksen noiden 30 sekunnin aikana, jotta lukija haluaisi tietää lisää sinusta. Mutta mitä sen pitäisi sisältää?

Liittyen CV:hen, työhakemuksen ei pitäisi jättää epäselvyyksiä, miksi yrityksen pitäisi palkata juuri sinut. Kaiken, mitä se sisältää pitäisi kannustaa rekrytoijaa antamaan CV:llesi sen huomion, jonka se ansaitsee.

Etkö ole varma, mistä aloittaa? Tässä askel-askeleelta-ohje, jotta hakemuksen kirjoittaminen olisi helpompaa.

Tutkimus

Emme voi korostaa tätä liikaa. Ennen kuin istuudut kirjoittamaan työhakemustasi, tee hieman tutkimusta yrityksestä ja työstä, jota olet hakemassa. Asiat, jotka sinun tulisi tietää, ovat mitä yritys tekee, sen kilpailijat ja miten se on sijoittunut markkinoilla.

Tämän tutkimuksen teko ei ainoastaan helpota sinua räätälöimään hakemuksesi ja CV:si yrityksen tyyliä vastaavaksi vaan se myös osoittaa, että sinulla on aitoa kiinnostusta yrityksessä työskentelyä kohtaan.

Työhakemuksen kohdistaminen

Saattaa kuullostaa itsestäänselvältä, mutta kun kirjoitat hakemusta, sinun pitäisi aina osoittaa hakemus niiden käsittelystä vastaavalle henkilölle. Tämä on usein kerrottu työpaikkailmoituksessa. Jos olet epävarma oikeasta henkilöstä. Soita yritykseen ja kysy hänen nimeään. Aloitteellisuus ei ole pahasta.

Jos tunnet henkilön, kirjoita ”Hyvä herra Smith / Hyvä rouva Jones”, ja jos et: ”Hyvä herra / rouva” riittää.

Mitä hakemuksen tulisi sisältä

Hakemuksen aloitus

Ensimmäisen kappaleen pitäisi olla lyhyt ja osoittaa, miksi kirjoitit tämän hakemuksen.

Esimerkki: ‘Haluaisin, että minua harkitaan ”IT-Managerin” toimeen.

On myös hyödyllistä sisällyttää tieto, mistä löysit tiedon paikasta, kuten mainoksen osoitteessa reed.co.uk tai jos joku pyysi sinua ottamaan yhteyttä, mainitse hänen nimensä tässä osiossa.

Toinen kappale

Miksi olet sopiva tähän työhon? Kuvaile lyhyesti ammatillisia ja koulutuksellisia kykyjäsi, jotka ovat tämän paikan kannalta relevantteja ja varmista, että viittaat kaikkiin hakuilmoituksessa mainittuihin kriteereihin.

Kolmas kappale

Tässä on mahdollisuutesi korostaa, mitä voit tehdä yrityksen hyväksi. Hahmottele urasi tavoite (tee siitä relevantti tämän toimen kannalta) ja laajenna CV:si oleellisia kohtia.

Neljäs kappale

Tässä toistat kiinnostuksesi tähän työhön ja miksi olisit juuri oikea valinta. On myös hyvä aika ilmaista halusi tavata työnantaja haastattelussa.

Hakemuksen päättäminen

Allekirjoita hakemuksesi kirjoittamalla ”Ystävällisin terveisin” sekä nimesi.

Miten esittää työhakemuksesi

Mikään ei ole yhtä turhauttavaa rekrytoijille kuin lukea lukukelvotonta tekstiä. Helposti luettavalla fontilla konekirjoitettu dokumentti varmistaa, että rekrytoija voi tarkastella hakemustasi helposti. Pidä se myös lyhyenä. Yksipuoleinen A4 pitäisi olla riittävästi.